Liptauer Aufstrich

Liptauer ist ein pikanter Brotaufstrich aus der oesterreichischen und slowakischen Kueche. Er ist typischer Bestandteil des Speiseangebots beim Heurigen oder Buschenschank.

Ingredients (4 portions)

Ingredients Quantity Unit
[snack]
[vegetarian]
magerquark 250 gram
butter 100 gram
onion 0.5 piece
pickles 2 piece
mustard dijon 1 tablespoon
paprika spice 0.5 tablespoon
salt 1 pinch

Instructions (10 min. prep, 10 min. total)

  1. Take the butter out of the fridge or even melt it a little to get it soft to mix.
  2. Cut the onions by knife into tiny cubes 1mm.
  3. Cut the pickles by knife into tiny cubes 2mm.
  4. Mix all ingredients together.
  5. Let the Liptauer rest for 1 hour. The longer the better.

Comments

Do not cut the onions by mixer as this releases awful bitters.

Thanks, Steffi ;-)
https://www.gutekueche.at/liptauer-rezept-7026
https://www.steirische-spezialitaeten.at/rezepte/einfacher-liptauer-aufstrich.html

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