Liptauer Aufstrich

Liptauer ist ein pikanter Brotaufstrich aus der österreichischen und slowakischen Küche. Er ist typischer Bestandteil des Speiseangebots beim Heurigen oder Buschenschank.

Ingredients

Ingredients Quantity Unit
Magerquark 250 gram
Butter 100 gram
Onion (white) 1/2 piece
Pickles 2 piece
Mustard (Dijon) 1 tablespoon
Paprica spice 1/2 tablespoon
Salt 1 pinch

Instructions

  1. Take the butter out of the fridge or even melt it a little to get it soft to mix.
  2. Cut the onions by knife into tiny cubes 1mm.
  3. Cut the pickles by knife into tiny cubes 2mm.
  4. Mix all ingredients together.
  5. Let the Liptauer spread rest for min. 1h. The longer the better.

References

Steffi ;-)
https://www.gutekueche.at/liptauer-rezept-7026
https://www.steirische-spezialitaeten.at/rezepte/einfacher-liptauer-aufstrich.html

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