Erdäpfelkas

Erdäpfelkas ist ein Brotaufstrich, der ursprünglich für die Erntehelfer bei der Kartoffelernte zubereitet wurde. Der Name wird auf den mild milchig-süßen Geschmack zurückgeführt.

Ingredients

Ingredients Quantity Unit
Erdäpfel 500 gram
Sauerrahm 250 gram
Butter 80 gram
Onion (white) 1 piece
Garlic 1 clove
Schnittlauch 50 gram
Salt 1 pinch
Pepper 1 pinch

Instructions

  1. Take the butter out of the fridge or even melt it a little to get it soft to mix.
  2. Bring sufficient water to boil for the potatoes to be coverd in water.
  3. Peel and cut potatoes in small pieces for faster cooking. The will be smashed afterwards. Cook them.
  4. Cut the onion by knife into tiny cubes 1mm.
  5. Cut the garlic by knife into tiny cubes 1mm.
  6. Mix all ingredients together with Sauerrahm added last.
  7. Let the Erdäpfelkas spread rest for min 1h. The longer the better.

References

https://www.ichkoche.at/erdaepfelkas-rezept-2611

This web page is a part of hayko's food recipe collection: food.hayko.at © 2020.